Hornsyld Klimavarme startede som et fælles projekt om at få fjernvarmen til Hornsyld. Et projekt, som har mødt opbakning, støtte og interesse fra de lokale borgere. Med en formand, en garvet koordinator og tre dedikerede bestyrelsesmedlemmer bag roret skal Hornsyld blive endnu mere klimavenlig. Her kan du møde bestyrelsen, som skal sikre fremtidens fjernvarme.
Den 8. september afholdt Hornsyld Klimavarme den første ordinære generalforsamling, hvor de måtte sige farvel til bestyrelsesmedlemmerne Nethe F. Mortensen og Henrik Sørensen. De var en del af Koordinationsudvalget, som har været med til at få fjernvarmen til Hornsyld.
Samtidig bød generalforsamlingen på nye kræfter i form af Henrik Alleslev og Morten Wind Andersen. De glæder sig begge til at tage hul på bestyrelsesarbejdet – for at skabe en sikker, stabil og klimavenlig varme til gavn for borgerne i Hornsyld.
”Jeg er med i bestyrelsen for at bakke op om vores fjernvarmeprojekt i Hornsyld. Jeg vil bidrage med min viden på energiområdet, så vi får taget de bedste beslutninger for at sikre den bedst mulige fjernvarme,” fortæller Morten Wind Andersen, som siden 1993 har arbejdet med energiområdet.
Ligesom Morten Wind Andersen har Henrik Alleslev erfaring og input fra erhvervslivet. En erfaring, han kan tage med sig i bestyrelsesarbejdet.
”Jeg repræsenterer Juelsmindehalvøens Almene Boligselskab af 1946. Vi har 118 boliger, som opvarmes med naturgas indenfor forsyningsområdet,” siger Henrik Alleslev, som håber, at boligerne med tiden kan konverteres til fjernvarme.
Rasmus Ole Hansen er fortsat formand for bestyrelsen. Som formand får han mange direkte henvendelser vedrørende projektet og agerer kontaktperson til Hedensted Kommune og Det Fælles Landdistriktsråd.
”Min motivation har gennem hele processen været at skabe lokal opbakning til projektet,” fortæller formanden og bliver bakket op af Michael Jonasen, som også har været en del af Koordinationsudvalget – der har eksisteret forud for den nye bestyrelse.
Med mere end 10 års erfaring som medlem af Koordinationsudvalget er Michael Jonasen efterhånden meget fortrolig med projektet – og udgør en drivkraft i bestyrelsen. Hans primære opgave er at koordinere indsatsen for Gadelysfonden, Kløverstierne og Byggejord.
Men forsyningsområdet er ikke fremmed for Michael Jonasen. Han trækker nemlig på sin næsten 20 år lange erfaring som formand for det lokale vandværk i Hornsyld, hvor han har samarbejdet med vandværkets driftsleder, Torben Sørensen, som også fungerer som bestyrelsesmedlem i Hornsyld Klimavarme.
Selve implementeringen af fjernvarmeprojektet i Hornsyld og omegn er gået over al forventning. Interessen fra borgerne har været overvældende – og mange har allerede tilsluttet sig.
Ifølge holdets garvede koordinationsveteran, Michael Jonasen, har den store opbakning og støtte til projektet været overraskende – og har fyldt ham med optimisme for projektets fremtid. Men med projektet følger også meget politik, myndighedskontakt og mange parter, man skal tage hensyn til. Men det er et positivt tegn, mener han.
”Det fortæller noget om, hvor vigtigt samfundet ser på opgaven. Det er ikke blot tilfældighedernes spil, der skal afgøre, om Hornsyld skal have fjernvarme. Tingene er organiseret, og projektet skaber tryghed for borgerne,” siger Michael Jonasen.
Med nye kræfter til bestyrelsen ser fremtiden lys og grøn ud for Hornsyld Klimavarme. Alle medlemmer har nemlig store ambitioner for projektet.
”Jeg håber, at vi får et godt fjernvarmeprojekt, hvor økonomien kommer til at holde, og hvor projektet bliver til stor gavn for den grønne omstilling,” siger Henrik Alleslev.
”Aftagerne skal gerne kunne mærke en god og stabil varmeforsyning, som samtidig er billigere end gas og olie. Projektet kan stå som det gode eksempel for andre, der vil etablere noget lignende,” siger Rasmus Ole Hansen og bliver bakket op af Morten Wind Andersen.
”Jeg håber, at Horsyld Klimavarme bliver etableret godt og løbende udbygget, så vi kan tilbyde vores lokalområde sikker, stabil, omkostningseffektiv og klimavenlig fjernvarme,” fortæller han og fremhæver, at målet er at producere billig varme med de muligheder, som fremtiden byder.
Så svaret på varmefællesskabets fremtid er simpelt: Fremtidens fjernvarme i Hornsyld skal være stabil, billig og klimarigtig til gavn for alle forbrugere. Og flere forbrugere må gerne hoppe med på den grønne klimavogn. Næste skridt er at få gravearbejdet til at foregå gnidningsfrit – og efter planen. Så flere borgere i løbet af 2022 kan få glæde af den grønne klimavarme.
”Det er mit håb og ønske for Hornsyld Klimavarmes fremtid, at de sidste ser lyset og melder sig til forsyningen. Fordelen er størst nu. Så alle, der kan: Slut jer til nu,” slutter Michael Jonasen.
Bestyrelsen i Hornsyld Klimavarme består i foreningsåret 2021/22 af: